Poziv na sudjelovanje u radu Trećeg kongresa pedagoga, Zagreb, 13.-14.9.2018.

HRVATSKO  PEDAGOGIJSKO  DRUŠTVO

organizira za pedagoge – stručne suradnike u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, domovima i drugim djelatnostima

TREĆI KONGRES PEDAGOGA

s međunarodnim sudjelovanjem

Zagreb, 13. – 14. rujna 2018. – hotel International u Zagrebu

T e m a

znanstveno-stručnog skupa: 

PEDAGOGIJA U VREMENU PROMJENE

 

Organizator skupa: Upravni odbor HPD-a i Podružnice HPD-a

Suorganizator: Agencija za odgoj i obrazovanje RH (uvršten u Katalog skupova AZOO)

Visoko pokroviteljstvo:

predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović

supokroviteljstvo: ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak

te Agencija za odgoj i obrazovanje

Sudionici skupa: Pedagozi – profesori Odsjeka i Odjela za pedagogiju te Učiteljskih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Zadru, Puli i Dubrovniku, stručni suradnici – pedagozi u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, domovima, visokim učilištima, bolnicama, medijima te u drugim djelatnostima i dužnostima odgoja, obrazovanja, znanosti i kulture. Studenti preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog doktorskog studija pedagogije, kao i svi zainteresirani za tematiku skupa.

Sudionici skupa dobivaju službenu potvrdnicu o stručnom usavršavanju.

Način i sadržaj rada: Plenarna predavanja, skupne rasprave, okrugli stolovi i plenarno zaključivanje. Na skupu će se analizirati položaj pedagogijske znanosti i pedagoga u suvremenom društvu s aspekta suvremenih promjena. Kongres je koncipiran kroz niz plenarnih predavanja i panel diskusija na kojima će ugledni znanstvenici i stručnjaci raspravljati o novim znanstvenim spoznajama i položaju pedagogijske znanosti, te refleksijama na proces odgoja i obrazovanja u vremenu promjene. Polje pedagogije kao znanosti te razna pitanja odgoja i obrazovanja predmetom su zanimanja sve većeg broja stručnjaka, ne samo s područja matične znanosti nego i drugih znanstvenih disciplina. Stoga je ovogodišnji Treći kongres pedagoga s međunarodnim sudjelovanjem poseban po tome što će na njemu uz pedagoge, kao posebni gosti, sudjelovati i drugi eminentni međunarodni znanstvenici.

Tematska područja:

  1. Ravnopravnost i jednakost u odgoju i obrazovanju
  2. Redefiniranje odgojnih funkcija obitelji
  3. Inkluzivni odgoj i obrazovanje u suvremenoj školi
  4. Novi pogledi na djetinjstvo i rani odgoj i obrazovanje
  5. Kultura škole
  6. Pedagoško vođenje odgojno-obrazovne ustanove
  7. Novi pristupi metodologiji istraživanja odgoja i obrazovanja
  8. Pedagogija između ideje čovjeka i potreba društva

Plenarna predavanja i skupne rasprave će voditi ugledni sveučilišni profesori i praktičari. Očekuje se aktivan doprinos sudionika po modelu panel diskusija, razgovora i rasprave. Molimo da u prijavi označite tematsko područje u kojem želite sudjelovati.

Prijava za skup:

Obrazac za prijavu možete preuzeti na web stranici HPD-a. Popunjeni obrazac i presliku uplatnice kotizacije poslati zemaljskom poštom na adresu Hrvatsko pedagogijsko društvo, Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb (Odsjek za pedagogiju), te na e-mail adresu: hpd@ffzg.hr

Prijavu je potrebno izvršiti do 15. svibnja 2018. godine.

Kotizacija za skup: Iznos od 750,00 kn (za radne materijale i prigodno osvježenje) uplatiti unaprijed na žiro račun: IBAN HR7823600001102677894 (Hrvatsko pedagogijsko društvo, Ivana Lučića 3., Zagreb) s naznakom: Za Treći kongres pedagoga 2018.

Kotizacija za studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija pedagogije iznosi 400,00 kn (potrebno priložiti potvrdu o statusu studenta prigodom prijave na skup).

Rok za dostavljanje tema i sažetaka na hrvatskom i na engleskom: 15. svibanj 2018. godine na adresu: hpd@ffzg.hr.

Duljina sažetka: od 200 do 250 riječi.

Obavijest o prihvaćanju rada: 1. lipnja 2018.

Prihvaćeni radovi bit će u elektroničkom objavljeni u Knjizi sažetaka, a cjeloviti radovi bit će objavljeni u Zborniku kongresa.

 

U ime Organizacijskog odbora,

                                   prof. dr. sc. Edita Slunjski

                         predsjednica Hrvatskog pedagogijskog društva